Sieraden vermaken: restylen of recyclen

Elk juweel is bijzonder en heeft een eigen sentimentele waarde. Ze staan symbool voor speciale momenten en dierbare herinneringen. Zoals u herinneringen koestert, zo belangrijk is het om uw dierbare sieraden te behouden. Toch kan een juweel stuk gaan, uw smaak verandert of een erfstuk is niet meer van deze tijd. Het verdwijnt in het juwelenkistje en raakt misschien zelfs in de vergetelheid.

Wij blazen uw juwelen nieuw leven in. U kunt een sieraad laten restylen of recyclen, helemaal naar uw stijl en wensen. Zodat u weer verliefd wordt en het weer vol trots gaat dragen.

Maak een afspraak

Wat is het verschil tussen restylen en recyclen?

Restylen sieraden

Heeft u een betekenisvol sieraad of erfstuk dat u niet meer draagt? Denk aan een trouwring van een dierbare met een speciale gravure? Dan kunt u het juweel laten aanpassen.

Als u kiest voor restylen, gebruiken we het oorspronkelijke sieraad als basis. We steken uw juweel in een nieuw jasje door er bijvoorbeeld een mooie edelsteen in te verwerken. Of we combineren het sieraad met uw eigen trouwring. Er is veel mogelijk. Samen bekijken we welk ontwerp het beste bij u past.

Recyclen sieraden

Het recyclen van sieraden gaat een stap verder dan restylen. Hiervoor gebruiken we het originele materiaal om een nieuw juweel te maken. Dit is een goede optie wanneer een juweel verouderd of beschadigd is, maar de materialen nog bruikbaar zijn. In het atelier worden edelstenen en diamanten zorgvuldig verwijderd. Vervolgens smelten we de sieraden om en maken we er een prachtig, nieuw juweel van. Zo krijgt uw oude sieraad een schitterend tweede leven.

Recyclen biedt veel vrijheid en creativiteit bij het maken van een nieuw ontwerp. Door het materiaal te hergebruiken zijn we niet gebonden aan de vorm van het originele sieraad. Edelstenen of diamanten uit het oorspronkelijke juweel kunnen we verwerken in een nieuw design. Naar eigen smaak kunt u uw sieraad laten aanpassen zónder dat de unieke betekenis verloren gaat.

Onze werkwijze

Ontwerpen van een sieraad

Of u nu kiest voor restylen of recyclen van uw sieraad: het begint altijd met een ontwerp. Daarvoor luisteren we naar uw gevoel, ideeën en wensen. Vervolgens brengen we ze tot leven met voorbeelden, een handgemaakte schets of 3D tekening. Dit is de eerste stap naar een uniek juweel.

sieraad ontwerpen

Het sieraad creëren

Met het definitieve ontwerp en de gekozen materialen gaan we aan de slag om het sieraad te creëren. In het atelier bewerken we het edelmetaal uiterst zorgvuldig en met vakmanschap. De edelstenen en diamanten worden met precisie gezet. Een bijzonder moment: het juweel krijgt nu écht vorm.

steen zetten

Finishing touch

Het polijsten van uw juweel is de laatste stap van het proces. Uw dierbare juweel fonkelt weer, klaar om gedragen te worden. Na een laatste check ontvangt u het sieraad terug in een mooie verpakking. Tijd om oude herinneringen te koesteren en nieuwe herinneringen te maken. U kunt weer van uw sieraad gaan genieten!

Uw juweel laten vermaken?

Een juweel, exclusief voor u gemaakt. Ontstaan vanuit creatiekracht en het verhaal dat het vertelt. Elegant, zacht en verfijnd. Puur, gedetailleerd of karakteristiek. Het vermaken van uw dierbare sieraad is een bijzondere reis. Een reis die we samen maken. We beginnen in het atelier of in het comfort van uw eigen huis. Het verhaal, uw smaak en wensen vormen de basis voor het ontwerp. We begeleiden en adviseren waar nodig, om zo te komen tot een uniek juweel.

Maak een afspraak